fredag 24 februari 2012

En prinsessa föddes igår

En prinsessa föddes igår. Vilket får mig att tänka på sagor. Förstås. T.ex. Askungen. Hon den där med de små fötterna. De irriterande små fötterna. (Erkänner, mina fötter skulle inte gå in i de där glasskorna.) Och elaka styvsystrar och elak styvmor. Kanske Askungen bara var bortskämd och överdrev det där med allt städande? Hon hade definitivt problem med nyfamiljkonceptet. Kanske det inte alls var för att hon städat så tusans som inte hann fixa en klänning? (Strunt samma att jag blandar ihop Disney och den nedskrivna texten.) Askungen kanske hade slöat medan styvsystrarna sydde fingrarna blodiga. Man kunde ju faktiskt tänka sig många sidor och förklaringar. Och hur är det med kungen? Vad håller han på med? Har man ju hört vad kungar gör.

Och Snövit. Suck den. (Snö? som om det skulle vara höjden av ljuvlighet.) Med alla de där småväxta farbröderna med minst sagt perverterade namn. Glader? Toker? Butter? Prosit? Kloker? Blyger? Trötter? Vad är det för epitet egentligen? Det måste ju ha nåt större symbolvärde än att bara vara på gott humör, galen, skitsur, nysa, ha förstånd, bortkommen (as if) och sömnig. Liiiiite platt om det inte är mer än så. Alltså finns det rimligtvis mer att fundera på. Som den nekrofila prinsen. Naturligtvis ännu en styvmor. Elak. En modemedveten dam som gärna vill vara i centrum. Vad är det för fel på det?

Nej jag ska inte fundera mer på sagor. En prinsessa föddes igår... är bara en så läcker inledning.

4 kommentarer:

Maria Turtschaninoff sa...

Snövit:
Snövit hy, blodröda läppar, korpsvart hår.
Måste dödas genom att man skär ut hennes hjärta.
Sover i en kista.
Påminner det om något annat...?!

Mia Skrifver sa...

Jamenvisst! Snövit bär på många hemligheter. Och som du beskriver henne så blir hon mysigt monstruös. Börjar ju tycka synd om prinsen. Kanske.

Jenny sa...

= kvinnan är en vampyr som suger livskraften ur mannen, sex är makt, kärlek är en sjukdom (http://www.youtube.com/watch?v=nC8woUfr50Q, har sjungit den här nån gång på sånglektion...)

Men vad man än tycker om kungahus i dagens samhälle så skapas ändå läckra berättelser...

Mia Skrifver sa...

Mer läckra berättelser, tycker jag. Med kungar och prinsessor och diverse monster. Det är fint.