onsdag 31 oktober 2012

De dödas själar

Och vad är det för dag idag då? Jo det är 31 oktober. Ergo Halloween.

Det gäller alltså att vara lite på sin vakt idag. Inte så att folk i det här trakterna precis går omkring och kräver godis förrän sen mot vårsidan och påsk. Däremot så vet man aldrig med andarna. De dödas själar som kan få för sej att klättra ut ur sina hålor och skrämma vettet ur en stackars bloggare.

Och det är just det som är grejen. Så länge de dödas själar håller sej där de brukar finnas så är allt frid och fröjd och bloggaren kan vissla i godan ro. Men idag, eller ikväll snarast, då... byter andarna plats, och när såna plötsligt befinner sej i vardagsrummet är de onekligen betydligt knepigare.

Eller för att uttrycka det annorlunda. Det som är skrämmande är inte farligt så länge det gör vad det brukar göra. Alltså håller sej i sin sarkofag, krypta eller annan kåk. Men placera en död själ, Frankensteins monster, valfri seriemördare, Voldemort, gamla tant/farbror X, Cujo eller sabeltandad tiger i ditt eget vardagsrum, då blir det skallrande tänder och stela ben.

När man förflyttar det farliga till sin egen omedelbara närhet skräms farligheten. Och ikväll, Halloween... Misstänksamhet är en dygd hela dan. Se upp för folk som verkar trevliga.

2 kommentarer:

minna lindeb sa...

Där slog du huvudet på spiken och spiken i ett öga:
De trevliga är värst.

Trevlig allhel(l)gonadag

Mia Skrifver sa...

Aj. Huvudet och ögat mår inte så bra nu. Ska försöka undvika alla trevliga.

Och detsamma Trevlig allhel(l)gonadagokväll.