lördag 22 november 2014

Maratonfilm

Finns det nåt bättre än att köra maraton på Jane Austen filmatiseringar med sin dotter? För det är precis vad jag ägnar mig åt. Tur att man samlat på sig en och annan. Just nu BBC versionen av Förnuft och känsla. Och jag är alldeles otroligt i behov av att göra just det, glo på tv och beröras av starka berättelser.

7 kommentarer:

Kati sa...

Haha, jag känner mig som en alien som aldrig har sett en Jane Austen-filmatisering, eller ens har någon teve! :D Men mysigt låter det.

Maria Turtschaninoff sa...

Jag vill också ha en tonårig dotter att ha Austen-maraton med!

Fia Filur sa...

Har precis glott på Hunger Games, Catching fire och Mockingjay part 1. Ibland är det bra att bara glo!

Eva-Lisa sa...

Filmer är det bästa för mig när jag vill ha inspiration :) Låter som ett bra filmmaraton med Jane Austen :)

Mia Skrifver sa...

Kati: Mycket mysigt. Jane Austen var en otroligt häftig författare och så mycket litteratur tar avstamp i hennes kärleksberättelser.

Maria: Jag tror att du har ett litet problem med det. Så vi får göra ett avtal och köra nån Austen omgång med tjejer så där allmänt istället.

Fia: Exakt. Mycket nyttigt är det.

Eva-Lisa: Både inspirerande och bara helt fantastiskt avslappnande efter tung vecka.

Skriviver sa...

Låter som det perfekta sättet att ta igen sig och samla kraft.

Ser väldigt mycket fram till om tio år sådär när min fyraåring är fjorton! Då blir det Jane Austen för hela slanten. Och en del annat förstås :)

Mia Skrifver sa...

Det finns ingen garanti för att 14 åringar gillar Jane Austen tyvärr. Alltså länge kallade mina tonåringar Pride and Prejudice för den där gubben och gumman-filmen... Och den ena tycker ja, nu kollar vi Jane Austen. Den andra däremot vägrar. Fast hon är förstås tretton.