torsdag 12 februari 2015

Surt och sött

Pust. Har ägnat dagen åt att diskutera stipendieansökningar. Det har sina sidor. För helst skulle man ge pengar åt de flesta, men det går ju inte. Och att jag säger de flesta betyder också att det finns en och annan som behöver lägga mer tid på sina ansökningar. Så att man kan tro på dem.

I vanliga fall kan jag ju hävda att jag gillar listor, men inte i stipendieansökningar. Då är man mer intresserad av berättelser. Om vad folk gjort, gör och kommer att göra. Fast kort och kraftigt, inte i romanform. Inte ens novell. Flashfiction snarast. Men längre än tweets.

Man går liksom ut från förhandlingarna lite tagen. För att man både måste göra folk besvikna och nån glad och det finns alltid för lite pengar att dela ut. Dessutom ska man ju förhandla med de andra om vad man vill understöda och vad man inte kan understöda. Ibland är man överens, ibland är man det inte. Så man går ut och undrar om man gjort sitt jobb, om man kunde ha gjort mer. Samtidigt också glad över sånt man fått igenom.

Surt och sött att dela ut pengar.

2 kommentarer:

Pia Widlund sa...

Det där kan inte vara det lättaste. Finns ju alltid olika viljor och tankar som tilltalar oss på olika sätt. För många år sen var jag domare i Fitnesstävlingar och det var inte det lättaste det heller!!

Mia Skrifver sa...

Ja, det är inte lätt men man behöver veta vad man på allvar inte tänker vika sig inför, då funkar det någorlunda.