söndag 19 april 2015

Avlagt röst


Min medborgerliga vallokal. 

Och så valsedel förstås. Jag dubbelkollade numret också. 

Det var till och med köbildning i vallokalen. Men det var nog muntrare stämning i Fuengirola under förhandsröstningen. Det är himla allvarligt och propert i min vallokal. Inte så att jag efterlyser festival eller så. Bara lite mer livat. Ett eller två skratt kanske. Jag menar rösträtt är ju inte det självklaraste i världen även om man här tar det för givet. 

2 kommentarer:

Skriviver sa...

Efter att jag läste Sara Löwestams Tillbaka till henne - som ju handlar om kvinnlig rösträtt - så har jag verkligen känt en så djup tacksamhet över alla världens kvinnor som jobbat för rösträtten. Och tänker man längre tillbaka ändå så är ju inte rösträtten självklar för männen heller. Jag tycker verkligen att rösträtten är något att fira. Därför brukar jag åtminstone bjuda in vänner på ordentligt fika varje gång när vi har röstat, för att få den där känslan av att det är stort och viktigt. Lite karneval är inte helt fel, tycker jag.

Mia Skrifver sa...

Precis! Man ska fira rösträtt. Inte se det som självklart, för det är det inte. Klokt av dig att bjuda in till fika efter röstutövandet.