söndag 9 augusti 2015

Skriva för hand

Jag är så lätt påverkad. Om det står i en bok att jag borde skriva mer för hand då gör jag det. (Alltså jag är lätt påverkad om jag vill bli påverkad.)

Så nu har jag inlett någon form av experiment där jag börjar varje arbetspass med att skriva för hand. Och jisses vilka saker jag vrider ur mig. Kan berätta att idag har jag skrivit om dumhet. Min egen alltså.

Kanske ska jag en gång skriva om det för något större syfte. Med större menar jag kanske en bok. Eller en dikt. Eller något annat. Just nu kan jag bara konstatera att redan nu känns det här med att skriva för hand innan jag börjar jobba ungefär som att ägna sig åt sista redigeringen. Väldigt tunn är isen. I synnerhet som solen skiner. Inte stadigt att gå på. Men dit ska jag ändå.

3 kommentarer:

Kugge sa...

Efter att jag såg videon som jag bloggade om tidigare i sommar har jag börjat fundera mer på det där att skriva för hand, tankerytmen blir en annan än när man skriver på dator och det kanske också blir en helt annorlunda text än man tänkt sig??

http://michaela.fi/2015/06/14/inspirationskallor/

Sofia Fritzson sa...

De senaste dagarna har jag skrivit för hand för att reda ut vissa saker innan jag skrivit på riktigt i datorn. Skriva för hand är bra grejer!

Mia Skrifver sa...

Kugge: Ja alltså jag skriver en hel del för hand så där annars också. Men nu blir det helt enkelt nånslags, nej, jag kallar det inte dagbok, utan snarast förbok. Innan jag öppnar datorn skriver jag lite. Jag vet ju att när man hållit på i flera dagar så tenderar det att börja hända saker och jag vill bara aktivera kreativiteten lite annorlunda. Brukar till och med tvinga andra att ibland skriva för hand.

Sofia: Just det. Ibland gör man det för att reda ut grejer. Min poäng är att jag kanske inte just nu behöver reda ut så mycket i skrivandet utan också helt andra saker. Få undan dem, skriva ner dem, kanske hitta en diamant bland de handskrivna tankarna. Vi får väl se. Och bra klokt av dig att reda ut för hand, heja!