tisdag 26 januari 2016

I god tid

Otroligt skicklig kände jag mig inte igår.

Jag bokade tågbiljett för att åka till Jakobstad. Jag bokade, kollade datum, betalade och insåg att jag beställt tågbiljett till en vecka för tidigt.

Sen ringde jag järnvägsbolaget och lyssnade i en eller två evigheter på deras playlist från 1973 och tänkte fula tankar. Ända tills den trevliga människan fixade så att jag inte behöver åka redan imorgon utan nästa vecka.

Jag känner mig verkligen välorganiserad just nu - inte.

Det bådar gott för kvällens skrivkurs. Kanske jag går dit tre timmar för tidigt eller nåt. Kunde ju stämma väl överens med mig. För jag är liksom sån att jag är ute i god tid (men en vecka för tidigt var liksom lite väl mycket). Alltså stäm träff med mig, jag är där först. Alltid. Är jag inte det så är det nån annan som styr min tidtabell.

Nej, det har inte alltid varit så. Jag försenade mig som tusan under en lååång tid, tills jag liksom skärpte mig. Och nu har jag alltså gått till överdrift åt andra hållet. Finns det en medelväg? Kan jag liksom bara vara i tid?

2 kommentarer:

Sofia Fritzson sa...

Åh, så där är jag alltid nervös för att göra! Likadant som att gå på fel tåg. Eller åka åt fel håll eller något. Skulle absolut kunna hända mig.

Mia Skrifver sa...

Jag var inte nervös alls, utan trodde jag hade koll. Men icke.