torsdag 22 september 2016

En titel på fanskapet

Ja ja. Folk åker på bokmässa. Jag låtsas inte om det. Inte alls. Vad är väl en bokmässa när man kan fortsätta läsa klart sitt manus?

Nå. Just nu skulle jag ju faktiskt kunna tänka mig tolv bokmässor på raken bara för att jag läser slutet på det där manuset. Det är inte riktigt så många klappar på axeln medan jag håller på med det. Inte riktigt så tight och mysigt det där slutet. Motorsåg, tänker jag. Eller en slö kniv.

Ändå. Jag plockar varken fram motorsåg eller slö kniv utan låter skräpet hänga kvar. På nåt vis mer rädd för att döda själva grejen just nu, så vågar inte gå fram för hårt utan läser vidare och hoppas på att hitta ett välansat äppelträd med mumsiga kaneläpplen. (Herregud mina jämförelser bådar inte gott, det kommer att bli mos av alltihop - och se, visst slank det med lite äppelpäppel där också, suck.)

Å andra sidan, jag har ju i alla fall en titel. Den är inte det minsta anspråkslös. Tvärtom. Den är ganska pretto. Och kanske ska nån annan i framtiden ta ner mig på jorden, men det är ett senare problem. Jag kör med prettoheten. För herrejöss som det varit fallfrukt kring titelavsaknaden hittills. Men nu. Titel finns. Den består av tre ord, de börjar på följande bokstäver: A F F. Att en titel på fanskapet har jag. (Även om jag inte skriver ut den här än. Fast jag har faktiskt sagt den högt, för blev så glad när den ramlade på plats.)

2 kommentarer:

Susanne Olars sa...

Att ha en titel redo är ju lika läckert som en knäckig paj med valfri frukt!

Mia Skrifver sa...

Det är det. Och sen gäller det ju att få resten att stämma också.