onsdag 4 januari 2017

Glasögonförsedd

Jag har ju gått och blivit glasögonförsedd. Alltså en alldeles otroligt ny upplevelse. 

Tycker världen ser annorlunda ut. Inte så att den ännu blivit klarare direkt. Kanske ibland tvärtom. Eller som om den blivit mindre, finns innanför själva glasögonen på något vis. Inramad. Och det får mig att på allvar förstå saker som jag inte riktigt kunnat få syn på utan glasögon. Som det där med att sätta på sig glasögon och se ur något annat perspektiv beroende på vilka. För ja, det blir en viss vinkel med glasögon. Och det fascinerar mig. Också så där med tanke på karaktärer, att se deras liv, se dem genom olika glasögon, någon kanske jag kan betrakta med enorma storglasögon och se mer av. Andra gånger, runda eller små eller vad som helst.

Dessutom då, den här invänjningen som inte går helt lätt. Jag menar ännu verkar världen varken klarare eller helt stadig i konturerna och det har sina sidor, men i alla fall, förstår saker med ögon och blick på ett annat sätt. Tror jag. Och så, orsaken då att jag blivit glasögonförsedd, jag ser det finstilta samt kan läsa på lite längre avstånd.

2 kommentarer:

Kati sa...

Vad intressant! Själv skaffade jag en tid skärmglasögon men tyckte det var så ansträngande att använda dem att jag snart slutade, då problemet dessutom var borta. Men förstår lite upplevelsen, utifrån det. Det var så extremt ovant, världen blev liksom mer centrerad. Men haha, vad kul att du ändå lyckades använda upplevelsen till att fundera på skrivandet genom det. Kanske blir en barnbok i framtiden om någon med magiska glasögon? ;)

Mia Skrifver sa...

Ja, ansträngande är det, när man aldrig betraktat världen genom glasögon förut så känns det himla avigt. Men jag märker ju också att vissa saker går lättare. Dessutom och det är förstås avgörande, jag gillar mina glasögon otroligt mycket.

Men nä, tror inte att magiska glasögon. Jag tror mer det där med att se världen på olika sätt, obeoreonde av om man har glasögon eller inte. Det tilltalar mig.