tisdag 23 maj 2017

En författarskola där och en ny här

Under helgen ska det vara sista omgången av Författarskolan på Långholmen, så jag funderar på texter och framför allt på deras helheter, hur lägga upp pratet.

Ändå vet jag att i situationen, när man pratar, diskuterar textvärlden, så förändras saker, för att något man tänkt låter annorlunda och stämmer inte längre när man hör någon berätta. Så mest förbereder jag mig på att vara flexibel. Att försöka hitta så många ingångar som möjligt, så många röster det bara går för det är ju text som ännu arbetas med, som alltså inte är låst och då kan svaret på dem inte vara hugget i runsten heller.

I alla fall, det är kul. Det är mer än så. Det är fascinerande att se hur folk utvecklas och skriver vidare och hur deras världar växt fram under en vår.


Och med det så vill jag påpeka att från nästa höst så börjar Författarskolan vid Västra Nylands folkhögskola, med mig och Monika Fagerholm. Vi är ett bra team, tror jag. Yviga på vissa sätt, kanske rent av lite flummiga och samtidigt väldigt strukturerade för vi har tänkt på detta, ensamma och tillsammans många gånger. Det ska bli häftigt alltihop. Och folkhögskolan, är en rätt häftig plats för just detta, det finns mycket att fånga både i och utanför skolan i form av inspiration. Ett helt år i textvärld. DET är bäst! Alla välkomna och mer info här.

Inga kommentarer: