onsdag 27 september 2017

Godheten godheten framför allt, eller så inte alls

Skrivkurs igår. Skrivövning idag.

Vi funderade på gott och ont. För det kan man aldrig tänka för mycket på. Eller kanske man kan men det var i alla fall vad vi ägnade oss åt. Godheten. Ondskan. Goda typer. Onda typer. Mycket intressant blev. Inte helt lätt heller, förstås. Om det var lätt med det goda och det onda så skulle man inte behöva skriva så himla mycket om just sånt. Så vi funderade på det ur lite olika perspektiv. Möjligen är muminmamman god, men det råder delade meningar kan man också säga.

I alla fall, följande, listor rent av, gör en lista över goda/positiva karaktärsdrag och en över onda/negativa. Långa listor helst. Sen väljer du ett gott drag och ett ont drag och slår ihop dem och låter en typ ha de dragen och ta inte karaktärsdrag som verkar enkla att kombinera, utan ta det som kan bli fascinerande, för ju mer specifika karaktärsdrag nån har ... ja du förstår, det händer grejer om nån (som igår) är punktlig men icke flexibel.

Ta det gode med det onde, som Lars von Trier avslutade Riget med. (Åh, måste se om den serien bara jag är klar med Twin Peaks.)

Inga kommentarer: