fredag 6 oktober 2017

Det sista som lämnar en

På onsdag ägnade jag mig åt diverse research. Vädret tog till och med paus i regn och lät mig hasa omkring i solsken för att hitta det hus jag hade tänkt mig och det blev så cheezy när jag kom fram och huset heter Hoppet. Jag insåg att det är precis så det kommer att vara för huvudpersonen, kommer fram och ja, Hoppet ju.

Trampade alltså omkring i kvarteren runt denna plats och att jag valt den här platsen beror på en gammal annons men också för att jag hängt ganska mycket i de här Kronohagskvarteren för mormor och morfar bodde där och det är nåt visst med de här stenhusen i läckra färger. (Inte för att min mormors hus hade nån läcker färg alls, det var alldeles väldigt grått.)

Dessutom satt jag igen i arkivet och läste in mig och hittade spännande saker bara för att jag läste diverse urklipp som handlade om allt mellan väder och teater och brottslighet. Jo, jag börjar snart känna att jag verkligen kan skriva det här. Tror till och med att jag har en känsla för hur det ska låta. Men det har jag inte riktigt provat än så det kan ju ändra sig eftersom det förstås är en hel del jag verkligen inte brytt mig om att ta reda på utan tänker att det löser sig.

Inga kommentarer: