torsdag 2 november 2017

Kom an fredag, kom an!

Är så förberedd för Författarskolan att tänderna gnistrar. Eller är jag? 

Är man egentligen nånsin beredd när man ska göra nåt som ändå väldigt mycket handlar om interaktion, vad som händer just då och just där, vad behöver och vill de just i stunden?

Men jag är väl förberedd ifall ingen vill nåt annat så har jag tänkt på saker och ting och kan köra det programmet och kommer att köra det. Troligen också för att delar av det är precis sånt jag själv pysslar med mycket när jag skriver. Just den sortens skrivande och granskande.

Jag är, vet jag, i mitt skrivande, tämligen (läs vansinnigt mycket) analytisk. Jag säger att jag stänger av min kritiker och det gör jag. Men min analytiker har en benägenhet att behöva få sitt. Så jag måste veta vissa saker innan jag skriver, nej, det är fel, jag måste inte veta just nåt alls, men jag går in för att ta reda på en hel del märkligt innan jag skriver för att förstå vad det är jag egentligen undrar över, vad frågan är, och sen, nä, om jag får ett svar, kul, men oftast blir det nåt annat än ett entydigt svar. Mer ett cirklande kring och ett djupdykande i. Så ungefär så, också nu då, Författarskolan. Vi ska fråga och cirkla kring.

Så imorgon fredag! Fantastiskt!

Inga kommentarer: